Behandeling van vlekken

Verwijder de gemorste substantie op alle stofsoorten zo snel mogelijk met een lepel. Let op dat u de substantie niet in de stof drukt. Neem een theedoek natgemaakt met koud water en plaats dit op de vlek. Dit zo laten drogen en herhalen tot de vlek niet meer afgeeft. Vochtige vlekken dept u eventueel droog met een thee- of handdoek. Gebruik absoluut geen keukenpapier omdat de absorberende werking hiervan minder is en het papier inkt kan bevatten dat nog meer schade aanricht. Denk eraan nooit te wrijven maar altijd te deppen.

Laat na reiniging de meubelstof volledig drogen voordat u het meubel weer in gebruik neemt.

Check voordat u met reinigingsmiddelen aan de slag gaat de samenstelling van de meubelstof en probeer het middel uit op een onzichtbare plek. Weet u niet precies wat te doen nadat de vlek is opgedroogd, informeer dan eerst bij uw woninginrichter.

Voor meer informatie betreffende onderhoud van stoffen en vlekkenbehandeling zie:

www.keymer.nl
www.hulshof.com
www.kvadrat.dk
www.deploeg.com
www.ohmann.nl

Manchesterstof

De Manchesterstoffen zijn behandeld met Teflon®. Dit beschermt het product tegen de meest voorkomende soorten vuil en vlekken. Het middel is niet schadelijk voor het milieu en roept geen allergische reacties op. Het is een vuilafstotende impregnering, die relatief goed bestand is tegen wassen en chemisch reinigen. De behandeling van vlekken werkt zoals eerder omschreven. Door de Teflonbehandeling trekt gemorste vloeistof niet meteen in de stof. Let er wel op dat na veelvuldig wassen de Teflon® verdwijnt. Manchester bestaat uit 100% katoen en zal dus verkleuren in direct zonlicht.