Onderhoud

Goed onderhoud verlengt de levensduur van met stof beklede meubelen. Hieronder volgen enkele tips:

  • Elke stof verkleurt na verloop van tijd onder invloed van licht, in meer of mindere mate. Vermijdt waar mogelijk direct zonlicht op uw meubelen.
  • Meubelstoffen zijn zeer gevoelig voor scherpe voorwerpen, speelgoed, huisdieren (scherpe nagels). Deze kunnen de stof blijvend beschadigen. Hou hier rekening mee.
  • Bij zit- of rugkussens voorzien van een losse hoes is de bekleding niet doorgaand strak met de vulling verbonden, hierdoor kan plooivorming ontstaan. Een gelijkmatig uitstrijken van de plooien zorgt ervoor dat er bij eenzijdig gebruik minder drukplooien ontstaan. Om plooivorming en vormverlies te verminderen moeten meubelen voorzien van losse rug-, zit, armkussens regelmatig worden opgeklopt en opgeschud.
  • Wekelijks stofzuigen bevordert de levensduur van de stof en houdt de kleuren fris. Bij het stofzuigen dient u van een glad mondstuk gebruik te maken. (Liefst geen aluminium, dat kan afgeven.) Daarna de stof naborstelen. Gebruik hiervoor een zachte borstel die alleen voor dit doel wordt gebruikt. Strijk voorzichtig en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee.
  • Om kringen te voorkomen kunt u het beste het hele oppervlak behandelen, van naad tot naad